Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Mit kell tudni a szalézi iskolákról?

Ha egy kicsit megismered Bosco Szent Jánost, vagy ahogy sokan hívják, Don Boscót, akkor kedved kapsz, hogy nálunk tanulj, küzdj a tiszta álmaidért, és szeress. Az iskolai programok forgatagában pedig fokozatosan alkalmad nyílik arra is, hogy megismerd önmagad, ami fejleszti benned az alázatot, a helyes önértékelést.

Amivel többet tudunk adni szalézi katolikus gimnáziumként:

  • heti két órában hittan, amelyből érettségi vizsgát is lehet tenni;
  • a második évtől az egyik hittan projektoktatás formájában van, ami segít a közösségépítésben, a saját magad megismerésében, és még sok-sok másban is;
  • gondolatindító és elmélyülési alkalmak (pl. igeliturgiák, szentmisék);
  • helyi találkozók, játéknapok;
  • részvétel országos ifjúsági találkozókon, lelki napokon, nemzetközi találkozókon;
  • a gimnáziumban és a plébánián is új közösségek kapui nyílnak meg előtted, ahol új barátokra találhatsz,
  • a szaléziakra és a tanárokra is bármikor számíthatsz, keresheted őket örömöddel, bánatoddal, az élet nagy kérdéseivel, így részesévé és alakítójává válhatsz nagy családunknak.

Amivel többek leszünk:

A testi, szellemi, lelki erőfeszítések közepette bőven lesz alkalmad arra, hogy társaiddal megoszthasd kincseidet, akik révén te is gazdagodsz, csiszolódsz, közös programot találsz a sport, a kirándulás, színház, rajzolás, zene és egyéb szakkörök világában iskolán belül, de egész Magyarország szerte is a Szalézi Ifjúsági Mozgalom programjai: találkozók, lelki napok, táborok, fesztiválok várnak téged.

A Szalézi Szent Ferencet égi pártfogóul választó Bosco Szent János (1815-1888), a fiatalok mestere és barátja – már túlzás nélkül – sok millió fiatalnak világít rá a helyes útra. Miért? mert egész gyermek –s fiatal kora – bár küzdelmes volt – mégis jó társaságban, vidámságban, képességeinek a fejlesztésével, értelmes kalandokkal, gazdagon telt el.

„járjátok az erény útját, és szívetekben mindig béke lesz."

Don Bosco
Két évszázad talákozása: II. János Pál pápa és Don Bosco
Két évszázad talákozása: II. János Pál pápa és Don Bosco

További tájékozódás céljából keresd fel a www.szaleziak.hu honlapot is.

Isten áldását kívánva: a Szalézi atyák.

Legfrissebb bejegyzések

Székelyföldi találkozások

A „Határtalanul” pályázat támogatásával egy hetet töltöttünk el a történelmi Erdélyben. Megismerkedtünk a hagyományos gyimesi életmóddal. Felidéztük közös múltunk irodalmi és történelmi emlékeit.

Tovább »