Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM)

"Isten másokért teremtett bennünket!"

Don Bosco

A SZALIM Don Bosco lelkiségében működő szervezet, ami a fiatalok evangelizálásával, nevelésével, oktatásával és szocializációjának támogatásával foglalkozik – önkéntes fiatalok bevonásával. A szalézi atyák, testvérek, a szalézi nővérek és a Szalézi Család minden tagja segíti a fiatalokat a mindennapi fejlődésben, melléjük állnak és együtt haladnak a szentség felé vezető úton.

A szaléziak mellett a Mozgalmat az abban részt vevő gyerekek és a sokszor felelős szerepet is vállaló fiatalok alkotják, akiknek tevékenységét korszerű, rugalmas, kreatív és fiatalos animáció jellemzi. „Szeressétek, amit a fiatalok szeretnek, hogy ők is szeressék, amit ti szerettek!” (Don Bosco) 

Az ifjúság szervezeteként kulturális rendezvények, sportesemények, formációs és ifjúsági vezetőképző programok, rendezvények, kiadványok segítségével keretet ad a magyar szalézi fiatalok ez irányú tevékenységének.

Jelentkezz Te is, ha szívesen tennél másokért!

A SZALIM Egyesület elnöke: Jani Áron SDB, szalézi ifjúságpasztorációs felelős
Székhely: 1032 Budapest, Bécsi út 173.
Honlap: https://szalim.hu/
Elérhetőségek: https://szalim.hu/szalim-stab/

Legfrissebb bejegyzések

Péliföldszentkereszt – hittanprojekt

A 10.A és a 10.D osztály rendhagyó módon egy közös hittanprojekten vettek részt. A programsorozat alatt egyháztörténeti és történelmi ismereteket is szereztek a diákok. A háromnapos projekt a teremtésvédelem jegyében telt.

Tovább »