Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

A padlás

Február 25-én a Szalézi hét keretén belül az egész iskola részt vett a Magyarock Dalszínház A padlás című előadásán. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese – félig musicalje a Vígszínház legsikeresebb, s így legtöbbet játszott darabja, melyet más színházak is bemutattak. A musical és számos dal önállóan is sláger lett.

A 8. A tanulói így emlékeznek vissza az előadásra:

„Nekem tetszett az előadás. Érdekesnek találtam a valós és a mesevilág találkozását.”

„Kedvencem a Kölyök, ő volt a legaranyosabb. Kicsit megható volt a történet, a végén nagyon tetszett, ahogy a szereplők összeálltak és énekeltek. El tudnék képzelni folytatást, például hogy 20 év után találkoznak.”

„Barnabás karaktere vicces volt, bár amikor először sütötte el a fegyverét, az nagyon hangos volt. Ha lehetne, még egyszer megnézném az előadást.”

„Látszik, hogy nagyon profik a színészek, gyönyörűen énekelték el a fülbemászó dalokat. Nekem legjobban a Varázskönyvről szóló dal tetszett.”

„A karakterek szerethetők voltak. Tetszett, hogy a meséket idézték, de olyan szereplőkkel, akik nincsenek benne a mesében. Kedvencem a Szilvásgombóc című dal.”

Legfrissebb bejegyzések

Sándor István-emléktúra

Április 10-én és 11-én a gimnázium 12. osztályos tanulói Budapestre utaztak, hogy feltárják a XX. századi diktatúrák működését és Sándor István mártírszerzetes tragikus élettörténetét.

Tovább »