Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Szalézi Intézmény Fenntartó

„Légy vidám, tedd a jót, a madarakat pedig hagy csiripelni!”

Don Bosco

Iskolánk fenntartója a Szalézi Intézmény Fenntartó. Feladata a jogszerű működés segítése és ellenőrzése mellett a szalézi intézmények nevelési, oktatási és szociális tevékenységeinek támogatása, fejlesztése, érdekképviselete, az intézményhálózaton belüli szakmai kapcsolatépítés és tapasztalatmegosztás előmozdítása.  

Pedagógusaink és oktatóink – Don Bosco pedagógiájának megismerésére – évente jelentkezhetnek 120 órás pedagógus akkreditált Szalézi Pedagógiai Alapképzésre, és a közelmúltban került sor a fenntartó által támogatott CSÉN Módszertani képzés elindítására is. 

A szaléziak a válságba sodródott tanulóikat válságkezető ösztöndíjjal segítik, míg a problémákkal küzdő tanulóknak a fenntartó által megbízott pszichológus team nyújt szakmai támogatást, A szaléziak megismeréséhez a fenntartó által kiadott Don Bosco Zsebnaptár ad muníciót, míg az evangelizációhoz a zsebnaptárhoz tartozó több fordulós vetélkedővel járul hozzá a Szalézi Intézmény Fenntartó. 

A Szalézi Intézmény Fenntartó képviselője: Koblencz Attila, pedagógiai igazgató 

Székhely: 1032 Budapest, Bécsi út 173. 

Honlap: https://szaleziiskolak.hu/ 

Elérhetőség: info@szaleziiskolak.hu 

Legfrissebb bejegyzések

Székelyföldi találkozások

A „Határtalanul” pályázat támogatásával egy hetet töltöttünk el a történelmi Erdélyben. Megismerkedtünk a hagyományos gyimesi életmóddal. Felidéztük közös múltunk irodalmi és történelmi emlékeit.

Tovább »