Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Rólunk

Küldetésünk

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Kazincbarcika egyetlen gimnáziuma, amely elsősorban a város és a környék tehetséges, tanulni vágyó diákjai számára – származástól, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül – biztosítja a magas  színvonalú nevelést és oktatást.

Az iskola működtetésében igyekszünk a hagyományos értékeit megtartva (minőségi gimnáziumi oktatás) egy olyan szalézi szellemiségű intézményt megvalósítani a pedagógusok és a diákok segítségével, amely felkészíti tanulóinkat a 21. század kihívásaira és a felsőoktatásban való sikerekre. A Don Bosco által kijelölt úton haladva fontos cél a szociális környezetből adódó különbségek csökkentése, a társadalmi szolidalitás, a szociális érzékenység növelése. Célunk az, hogy minél magasabban képzett, az újra fogékony, széles látókörrel rendelkező, minden olyan képességgel és készséggel rendelkező felnőttként hagyják el az intézményünket, amely lehetővé teszi számukra, hogy megbirkózzanak a századunk kihívásaival, mind szakmailag, mind a magánéletben is sikeresek legyenek.

Kérjük, kattintson az alábbi ikonok közül arra, amelyről szeretne többet tudni!

Kérjük, kövessen minket a Facebookon és az Instagramon is!

Legfrissebb bejegyzések

Péliföldszentkereszt – hittanprojekt

A 10.A és a 10.D osztály rendhagyó módon egy közös hittanprojekten vettek részt. A programsorozat alatt egyháztörténeti és történelmi ismereteket is szereztek a diákok. A háromnapos projekt a teremtésvédelem jegyében telt.

Tovább »