Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

„Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjban részesült nyugdíjba vonuló kollégánk

Bár Molnárné Marczis Erzsébet csupán 10 éve dolgozik a gimnáziumban, összesen 40 évet töltött a kazincbarcikai közoktatásban. Az idén végleg leteszi (mivel ének szakos, szinte szó szerint) a lantot. A város vezetése is tudja, hogy mennyire sokat jelentett a zenei nevelés terén a munkája, így ebben az évben neki ítélték a „Kazincbarcika Város Közneveléséért”  kitüntető díjat, amelyet 2023. június 5-én, a városi pedagógusnapi ünnepségen vehetett át. 

Molnárné Marczis Erzsébet

40 éve a katedrán

Molnárné Marczis Erzsébet 1983-ban történelem – ének szakos általános iskolai tanárként végzett a Ho Shi Minh Tanárképző Főiskolán. Azóta Kazincbarcikán dolgozik. Pályáját a Kun Béla Általános Iskolában kezdte, majd az Ádám Jenő Általános Iskolában folytatta, 2008 és 2012 között igazgatóhelyettesként is tevékenykedett. 

2013. augusztus 26-tól dolgozik a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tantestületében, pedagógusi tevékenysége példamutató; tanítványai nevelése és oktatása során céltudatos, kitartó és eredményes munkát végez. Ének-zene szakos tanárként és (2016 és 2019 között szervezési igazgatóhelyettesként is) eredményesen készíti föl diákjainkat az iskolai és egyházi műsorokon történő szereplésre. Tevékenysége során számos színvonalas kulturális és liturgikus rendezvény született, ahol a gimnázium diákjai kiválóan szerepeltek. Vezetőként határozottan fogta át az iskolaközösség egészét, irányította a kulturális munkáját és a diákközösség tevékenységét. Osztályfőnökként maximális figyelmet fordított osztályának nevelésére, a közösség formálására, a tanulási folyamatuk követésére, valamint a szülőkkel való kapcsolattartásra

A tanítás mellett mindegyik iskolában karvezetői feladatokat is ellátott. Pályafutása során számos sikert ért el országos és megyei versenyen is. A gimnáziumban eltöltött évek alatt több tanítványa is az éneket választotta érettségi tantárgyként, és többen sikeresen szerepeltek az országos versenyeken is. A kórus vezetését akkor sem hagyta abba, amikor vezetői megbízást kapott. Mindig készen áll arra, hogy – akár munkaidőn kívül is – fellépjen a tanítványaival. 2021-ben a Ghymes zenekar koncertet adott Kazincbarcikán, amelyen az énekkar a zenekarral együtt adott elő néhány dalt. 

Az iskolavezetés nevében ezúton is köszönöm az odaadó munkáját, a lojalitását. Kívánom, hogy a nyugdíjas éveit sokáig töltse egészségben, és gratulálunk a díjhoz! 

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések