Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Rendkívüli felvételi eljárás

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Kazincbarcika és környéke egyetlen olyan középiskolája, amelynek kifejezetten az a célja, hogy tanulni vágyó fiatalokat tömegesen készítsen fel felsőfokú tanulmányokra, és olyan képességekkel és készségekkel ruházzon fel, amelyek átsegítik őket a 21. század legnagyobb kihívásain is.

A mai iskolásoknak az élethosszon át való tanulás nem fantázia, hanem a kőkemény valóság. A szakemberek azt mondják, hogy annak, aki most kezdi a középiskolai tanulmányait, valószínűleg olyan munkája lesz, amely most még nem is létezik, miközben a ma ismert szakmáknak a jelentős része eltűnik. 

A mi intézményünkben alapfeladatnak tekintjük, hogy egy idegen nyelvet legalább középfokon, és egy másikat alapfokon tanuljanak a diákjaink. Kiemelt feladatunk, hogy a tanulók sikeresen szerepeljenek az érettségin, közép-, és emelt szinten egyaránt.

Ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy nyelvi előkészítő osztályunk teljes létszámmal működjön.

Miért jó ez a képzési forma?

  •  Egy teljes éven át az angol nyelvre koncentrálnak,
  • az első tanévben több mint 600 órájuk van,
  • csoportban, a szintjüknek megfelelően tanulnak,.
Az utána következő évfolyamokon pedig 4 év alatt készülnek fel az érettségire. Sokan már tizenegyedikben felsőfokú nyelvvizsgát is szereznek, miközben előrehozott érettségit is tesznek
Nem kell attól sem félni, hogy évet veszítenek. Inkább időt nyernek: a tapasztalatunk az, hogy érettebben vizsgáznak, illetve egy évvel későbbre tolódik a pályaválasztási kötelezettségi is.

Az iskolánk tantestülete a színvonal megtartása érdekében úgy döntött, hogy a rendes felvételi eljárás során csak azok kerülhetnek be, akik megírják anyanyelvből és matematikából a központi felvételi dolgozatot. 

Ezért szeretnénk még egy lehetőséget adni a városunkban és a környéken élő, tehetséges és magasabb szinten tanulni vágyó diákok számára. Élünk a törvény adta lehetőséggel és rendkívüli felvételi eljárást hirdetünk a 9/Ny osztályba. 

A rendkívüli felvételi eljárás kezdete: 2024. május 8

A jelentkezési lapokat 2023. május 8-tól május 22. éjfélig lehet e-mailen (iskolatitkar.szalezi@gmail.com) elküldeni a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba vagy személyesen, a portán leadni

Jelentkezni lehet a gimnázium honlapjáról letölthető (kattintson ide) vagy az iskola portáján, papír alapon átvehető jelentkezési lapnak a szülő által aláírt, személyesen vagy e-mailen történő benyújtásával. Kérjük, hogy a jelentkezési laphoz mellékeljék az ott felsorolt dokumentumokat. 

 A rendkívüli felvételi eljárás során két dolgot veszünk figyelembe 

tanulmányi átlag és

a  központi felvételi eredménye

A 9. nyelvi előkészítő osztályba 8 tanulót tudunk felvenni.

 

A rendkívüli felvételi kérelem elbírálása 2024. június 1-én történik. A felvételi kérelem elbírálásáról június 1-én értesítjük az érintetteket.

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések

Péliföldszentkereszt – hittanprojekt

A 10.A és a 10.D osztály rendhagyó módon egy közös hittanprojekten vettek részt. A programsorozat alatt egyháztörténeti és történelmi ismereteket is szereztek a diákok. A háromnapos projekt a teremtésvédelem jegyében telt.

Tovább »