Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Rendkívüli felvételi eljárás

 

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Kazincbarcika és környéke egyetlen olyan középiskolája, aminek kifejezetten az a célja, hogy a tanulni vágyó fiatalokat tömegesen készítsen fel felsőfokú tanulmányokra, és olyan képességekkel és készségekkel ruházza fel őket, amelyek átsegítik a 21. század legnagyobb kihívásain is. A mai iskolásoknak az élethosszon át való tanulás nem fantázia, hanem a kőkemény valóság. A szakemberek azt mondják, hogy annak, aki most kezdi a középiskolai tanulmányait, valószínűleg olyan munkája lesz, amely most még nem is létezik, miközben a ma ismert szakmáknak a jelentős része eltűnik. A mi intézményünkben alapfeladatnak tekintjük, hogy egy idegen nyelvet legalább középfokon, és egy másikat alapfokon tanuljanak a diákjaink. Kiemelt feladatunk, hogy a tanulók sikeresen szerepeljenek az érettségin közép-, és emeltszinten egyaránt.

Az iskolánk tantestülete a színvonal megtartása érdekében úgy döntött, hogy a rendes felvételi eljárás során csak azok kerülhetnek be, akik megírják anyanyelvből és matematikából a központi felvételi dolgozatot. Ugyanakkor előfordulhat, hogy van olyan diák, aki későn kapott észbe, és nem jelentkezett a felvételire.

Ezért szeretnénk még egy lehetőséget adni a városunkban és a környéken élő, tehetséges és magasabb szinten tanulni vágyó diákok számára.

Élünk a törvény adta lehetőséggel és rendkívüli felvételi eljárást hirdetünk a 7/Ny és a 9. C osztályokba. A rendkívüli felvételi eljárás kezdete: 2022. május 9.

A jelentkezési lapokat 2022. május 9-étől május 20. éjfélig lehet emailen (iskolatitkar.szalezi@gmail.com) vagy postai úton (3700. Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.) megküldeni a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba.

Jelentkezni lehet a gimnázium iskolatitkárságán beszerezhető vagy a gimnázium a 7/Ny osztályba jelentkezőknek innen, a 9. C osztályba jelentkezőknek pedig innen (illetve az iskola honlapján a beiskolázás menüpontban) letölthető, illetve az iskola portáján, papír alapon átvehető jelentkezési lapnak a szülő által aláírt, személyesen, emailen vagy postai úton történő benyújtásával. Kérjük, hogy a jelentkezési laphoz mellékeljék az ott felsorolt dokumentumokat.

A rendkívüli felvételi kérelem elbírálásakor a jelentkezések beérkezésének sorrendjét vesszük figyelembe, tehát a legalább 4,0 tanulmányi átlaggal rendelkező jelentkezők közül azokat vesszük föl, akiknek kérelme korábban beérkezik. Amennyiben személyesen szeretnének jelentkezési lapot kérni vagy jelentkezést benyújtani, kérjük egyeztessenek telefonon – hétköznapokon 8.00 és 13.00 között a 06/48-510-050 telefonszámon.

A hét évfolyamos, nyelvi előkészítő osztályba 6 tanulót, a 9. C osztályba 7 tanulót tudunk felvenni.

A rendkívüli felvételi kérelem elbírálása 2022. május 27-én történik. A felvételi kérelem elbírálásáról június 7-én értesítjük az érintetteket.

Várjuk azokat a legalább 4,0 tanulmányi eredménnyel rendelkező hatodik vagy nyolcadik osztályos tanulókat, akik egy kiváló eredményeket elérő gimnázium diákjaiként kívánnak felkészülni az emelt szintű érettségi vizsgára, a nyelvvizsgára és az egyetemeken történő továbbtanulásra.

Ha bármilyen kérdésük van a felvételi eljárással vagy az intézményünkkel kapcsolatban, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot

Jelentkezési lap letöltése:

Legfrissebb bejegyzések

Sándor István-emléktúra

Április 10-én és 11-én a gimnázium 12. osztályos tanulói Budapestre utaztak, hogy feltárják a XX. századi diktatúrák működését és Sándor István mártírszerzetes tragikus élettörténetét.

Tovább »