Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Érvek és ellenérvek: Jó nekem a Szalézi?

Olyan szakmát / tantárgyat szeretnél tanulni, ami nincs nálunk

Tény, hogy mi tisztán gimnáziumi osztályokat indítunk, vagyis nem tanulhatsz nálunk szakmát. Az is tény, hogy vannak olyan gimnáziumok, amelyek olyan nyelveket tanítanak, ami itt nem elérhető. És persze vannak olyan gimnáziumok, amelyek olyan képzéseket nyújtanak, amelyet mi nem kínálunk. Pl. dráma tagozatunk jelenleg nincs. Ekkor valóban másik iskolát kell választanod.

Ez csak egy gimnázium, nem ad szakmát, minek mennél oda? Nem szeretnél felsőoktatásban tanulni vagy nem akarsz érettségizni.

Lehet, hogy most ezt gondolod, de ha később meggondolnád magad, nagyon nehéz lesz teljesíteni a követelményeket.

És azt se felejtsd el, hogy érettségi után még mindig lehet szakmát tanulni. Sőt, vannak olyanok, amelyeket csak érettségivel lehet (pl. optikus, rendszergazda, légiutaskísérő, fényképész, stb.)

Ha véletlenül mégis meggondold magad, mi segítünk abban, hogy minden olyan készséget megszerezz, amire szükséged van ahhoz, hogy az álmaidat megvalósítsd.

Nem szeretsz tanulni, de itt meg sokat kell

Valóban nálunk magasak a követelmények, sokat kell tanulni, ami unalmas és fárasztó is lehet. Viszont a megszerzett tudást senki nem veheti el tőled, és bizony nagy hasznodra lehet. Tudtad, hogy valószínű, hogy olyan munkád lesz, amely ma még nem is létezik? Bizony az élethosszig tartó tanulás nem csak egy üres fogalom. A bőrödön fogod tapasztalni.

Miskolcon jobbak a lehetőségek

Kazincbarcikáról Miskolcra bejárni egyszerűnek tűnik, de belegondoltál-e, hogy naponta elvesz az életedből minimum másfél órát? Az hetente majdnem 8 óra, egy hónap alatt másfél nap, egy tanév alatt 15 nap. Esetleg választhatod még a kolit is, de annak is megvannak a hátrányai.

Jobb programokat kínál másik iskola. Lehet:

Közösségi délután, játéknap, osztálybuli, bál, baráti találkozások, koncertek, osztálytársakkal lógás? De ezektől mind búcsút mondhatsz, ha másik város iskoláját választod, hiszen jön a buszod, és később már nem érsz haza időben.

Nem jók itt a tanárok:

Mindenki hall ilyen-olyan pletykákat, de biztos, hogy hiteles az információ? Az igazság az, hogy minden tanár személyisége – ahogy a diákoké is – más. Előfordul egy-egy egyénnek az a bizonyos személyiség nem tetszik, de attól még ez nem jelenti azt, hogy az adott tanár rossz is, lehet, hogy Neked pont ő lesz a kedvenced.

A híresztelésekkel ellentétben a mi tanáraink kiválóak szakmailag és emberileg is, és ezt bizonyítja az is, hogy a diákjaink sikeresek a felvételi eljárásban.

Biztos vagyok benne, hogy más iskolákról is lehet hallani hasonlókat, csak az nem jut el idáig.

A Szalézi egyházi iskola, ami tele van csuhába öltözött szerzetessel, nekünk is így kellene öltözni.

Nem minden szerzetes hord csuhát. A Szalézi szerzetesek pont úgy öltözködnek, mint mások. Talán egyetlen dologról lehet rájönni, hogy ők nem civilek, ez a gallérjuk.

Van egy házirendünk, abban olvasható, hogy mit kell hordani. Nincs egyenruha, és a normális ízlésnek megfelelően bármilyen ruha lehet rajtad az iskolában, iskolai rendezvényeken. A következő két képen láthatod, hogy mit visel egy szalézi szerzetes. 🙂

Továbbtanulási mutatóink

Ahogy már több helyen leírtuk: kettőn áll a vásár. A legszuperebb, a legtapasztaltabb és a legjobb indulatú tanár sem tud más helyett tanulni. A statisztikai adatokat (10 évre visszamenőleg) 10 évre visszamenőleg 80-90% közötti értéket mutat.

Legfrissebb bejegyzések