Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Szülők nevelők bálja

2024. április 19-én, pénteken a Don Bosco Sportközpont konferenciaterme adott otthont a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium báljának. Az eseményen mi is ott voltunk.

Mi a célja?

„Még a Ságváris időkben rendeztünk ilyen bálokat, de az egy idő után abbamaradt.” – magyarázza Balla Árpád igazgató. „Most azonban elérkezett az idő, hogy ismét bevezessük ezt a hagyományt.”

Az iskolavezetés fontosnak tartja, hogy a szülőket is bevonjuk a programokba. Ez egyébként az ifjúságvédelmi program egyik célja is: úgy gondoljuk ugyanis, hogy az iskola és a család csak együttműködéssel képes a helyes irányt megmutatni a tanulók számára. Ennek az egyik formája a most elindított kezdeményezés. De volt egy konkrét cél is: az iskolaudvart szeretnénk otthonosabbá varázsolni. A Katolikus Pedagógiai Intézettől nyert 200 000 Ft-os támogatás éppen az indulásra elég.

Az álom

Egy szülő vállalta, hogy megtervezi és a kivitelezésben is segíti az álom megvalósulását. A Szalézi Pihenő Park egy olyan része lesz az iskolaudvarnak, amelyik lehetőséget ad a fiataloknak arra, hogy leüljenek, pihenjenek, és akár még a telefonjaikat is feltölthessék. A terv szerint akár kinti órákat is lehet tartani majd, és mindezt egyfajta derűs, virágos, zöld környezetben.

Természetesen ehhez a megnyert támogatás nem lenne elég, ezért a bál teljes bevételét is erre a célra használjuk fel.

A bevétel három oldalról érkezett: a belépőjegyek és a támogatójegyek árából, valamint a tombola értékesítésből az eredeti összeg többszöröse folyt be, így van miből megvalósítani a terveinket.

A báli előkészületek

Ahogy már a felhívásban olvasni lehetett, a batyus bált tartottunk, vagyis minden résztvevő saját maga hozta az ott elfogyasztani kívánt ételt és italt. Ehhez a tányérokat, evőeszközöket és a poharakat is az iskola biztosította. „Nem tudtuk, hogy egyáltalán lesz-e elég szülő, hogy rentábilis legyen a bál, így nem mertünk vacsorát is rendelni” magyarázta el az est főszervezője, Bárdos-Dorkó Ágnes igazgató-helyettes. „Már akkor is örültem volna, ha a zenekart ki tudjuk fizetni.” Ez volt az oka annak is, hogy csak a konferenciatermet kértük el a Don Bosco Sportközponttól. Pár nappal az esemény előtt meg már azért kellett izgulni, hogy ne menjen 150 fölé a létszám, mert nem tudtuk volna elhelyezni a plusz létszámot.

A kezdet

Este hét és nyolc között a gyülekező volt, majd Balla Árpád rövid pohárköszöntőjével elindult a program. Az igazgató sporthasonlattal érzékeltette az összetartozást. Azt mondta, hogy a háló állhat függőlegesen, amikor a szülők és a tanárok ellentétes oldalon állnak, vetélytársak, ellenfelek lesznek. Vízszintesen tartva minden oldalt biztonságos teret adnak a diákoknak, hogy azon játszhassanak, ugrálhassanak, miközben a szülők, a pedagógusok és a külső segítők tartják a hálót, és vigyáznak arra, hogy ne eshessen le onnan senki. Ehhez viszont együttműködés kell.

A nyitányban a résztvevők megcsodálhatták TóthZádeczki Laura (Avasi Gimnázium) és Sipter Márk (Szalézi Szent Ferenc Gimnázium) latin táncát, majd a gimi tanár-diák zenekara játszott el pár számot. A műsor végén pedig Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolájában működő néptánckar gimis tagjai csillogtatták meg tudásukat. Meglepetésként a közönség tagjait is meghívták egy táncra!

Innen a Meridián együttes és a táncparkett vette át az irányítást, amely hajnal háromig állt rendelkezésre a vendégek számára. Igaz, éjfélkor ezt megszakította egy bő félórás tombolahúzás, ahol számos felajánlott nyeremény került kisorsolásra.

Az esemény nem jöhetett volna létre a szülők részvétele, vagy a támogatói jegy megvásárlói, illetve a tombolatárgyak felajánlói nélkül. Mindannyiuknak köszönjük.

A rendezvény kiemelt támogatói voltak:

Tombolát ajánlottak fel:

Almási Gábor
Amrózia Étterem és Panzió
Andrejcsik Panna
Bajor sörház
Baloghné Pásztor Zita
Bányai Norbert
Bóna István
Borháló
Czakó Marcell
Csorba Nóra
Csősz Attila Balázs és felesége
Dobák család
Dűlő
Fóris Erika
Gagna István egyéni vállalkozó
Győrfi Andrásné
Hadzsi Dániel
Halász László
Kocka Étterem
Korzika Étterem
Kosiczkiné Dankó Andrea
Kovács Zalán
Kőkorszak-Ker Kft.

László Koffler Szilvia
Lavotha Gábor és Dr Liszkay Mónika
Litoplan
Lőrincz Család
Lőrincz István
Margó papír-írószer
Mató Zita
Pozsgai Blanka
Rási Réka
Rutin bútorbolt
Szanex
Somodi-Hornyák Szilárd
Szabó Gyula és Szabóné Fidrus Viktória
Szabó Kinga és Szabó Tamás
SzegőBálint
Szőllősi Zoltán
Tóth Janka
TRIAK
Üveges Gábor és Kristóf Adrienn
VISZCAD Mérnöki iroda
Vörösné Bonyhai Edit
Zeleni család

Támogatói jegyeket vásároltak:

A támogatói jegyeket azok vették meg, akik nem kívántak a bálon részt venni, de készek voltak némi anyagi áldozatot hozni. Mivel azonban a diákok neveit írtuk fel, így az ő nevüket nem soroljuk fel. Azonban az egyes osztályokban ennyi pártolójegyet vettek:

Köszönjük szépen a nagyvonalú támogatásukat!

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések

Péliföldszentkereszt – hittanprojekt

A 10.A és a 10.D osztály rendhagyó módon egy közös hittanprojekten vettek részt. A programsorozat alatt egyháztörténeti és történelmi ismereteket is szereztek a diákok. A háromnapos projekt a teremtésvédelem jegyében telt.

Tovább »