Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Nyílt nap volt a Szaléziben

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban 2023. november 15-én tartottuk a nyílt napot. Erre az alkalomra vártuk a mostani hatodik és nyolcadik osztályos általános iskolásokat és a szüleiket is, hogy egy kicsit belülről is megismerkedjenek a gimnáziummal.A Don Bosco csarnok
fotó: Balla Árpád

A nap a második otthonunkban, a testnevelés órák nagy részének és mintegy húsz tanítási órának is otthont adó Don Bosco Sportközpontban kezdődött. Az érdeklődőket, Balla Árpád, a gimnázium igazgatója, illetve P. Ábrahám Béla SDB szalézi szerzetes, nevelési igazgatóhelyettes és rendházigazgató köszöntötte. Az izgalmas sportbemutató után a vendégeket a főépületbe invitáltuk, ahol három tanórán át különböző foglakozásokat tekinthettek meg.Pedig nem is indulhatott volna rosszabbul …

Előadás közben
Fotó: Szirácki Szonja

„Nagyon sikeres volt a nap, bár az előző 48 órában erős kétségeim voltak, hogy rendben lesz-e bármi is.”

Balla Árpád igazgató

A szervezés már bő egy hónappal ezelőtt kezdődött. Nagyjából a pedagógusok fele vállalt valamilyen bemutatót. Az egyik nagy kérdés mindig az, hogy mennyien lesznek, és melyik órát szeretnék meglátogatni a hozzánk érkezők. Szerettük volna, ha sokan jönnek, és azt is, hogy azokat a foglalkozásokat látogatják meg, amelyet ők választanak. Ugyanakkor az sem jó, ha az egyik helyen tömeg van, a másikon meg alig lézengenek. Erre találtunk egy megoldást, amely az előzetes regisztráció volt. Azonban azt tapasztaltuk, hogy 87 után leállt a rendszer, de nem tudtuk, mi okozta.

Tovább növelte a feszültséget, hogy csütörtökön a Pollack igazgatója szólt, hogy pont aznapra kaptak ingyen buszokat a miskolci pályaválasztási kiállításra. Az is kiderült, hogy az edelényi gimnázium is ebben az időpontban tartott nyílt napot, illetve egy másik általános iskola a szülőknek tartott nyílt tanítási napot. Többszörös egyeztetés után, amelynek a témája az volt, hogy elhalasszuk-e a rendezvényt, végül a tantestület úgy döntött, hogy maradunk az előre megtervezett dátumnál.

Arra számoltunk, hogy kb. 120-an lesznek az eseményen. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna.Minden jó, ha a vége jó …

Azután kiderült, hogy felesleges volt aggódni, a látogatók száma a vártnak a duplája lett. Aminek külön örültünk, hogy számos szülő is vette a fáradtságot, esetleg szabadságot vett ki, hogy lássa a kínálatunkat. A sportbemutató után az érdeklődők betekintést nyerhettek egy történelem órába, egy angol órába (ezek távolról sem kirakatórák voltak), láthattak kémiai és fizikai kísérletet, részt vehettek matematika órán.

Részletes tájékoztatást kaptak a nyelvvizsgák szükségességéről, és bemutatkozott a LanguageCert nyelvvizsga is, amelyet nálunk is lehet tenni. Az élményfestés sem egyedi eset, az ott készült közös alkotás már a negyedik olyan mű, amelyet diákok és tanárok együtt készítettek, és amelyek most már a földszinti folyosó falát díszítik.

Az igazgató invitálta a majdani diákmédiásokat is. Nagy sikert aratott az iskolapszichológus foglalkozása is. És hogy tényleg minden jól sikerüljön, a nap is kisütött, így a szabadban tudtuk bemutatni a diákok által tavaly előadott rockopera egy részletét.Nézegesd a képeket!

A napról készült galériát a képre kattintva érheted el.

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések