Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

A jótékonysági bál, és ami mögötte van

2024. április 19-én a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium jótékonysági batyus bált szervez a gimnáziumban tanuló diákok szülei és barátai számára. De mi is a célja?

A jótékonysági bál meghívója
A jótékonysági bál meghívója

Az ötlet

Pár évvel ezelőtt indult el az iskolánkban az ifjúságvédelmi program. Az azóta eltelt időben számos újdonságot vezettünk be: elkészült az ifjúságvédelmi stratégiánk és protokollunk, kialakítottunk egy szakemberekből álló csoportot, és igyekszünk egyre inkább ebbe a munkába bevonni a diákokat és a szülőket is.

A Katolikus Pedagógiai Intézet (KAPI) minden évben pályázati úton segíti a csoport működését. Ebben a tanévben 200 000 Ft támogatást kapunk, amelyet arra használunk fel, hogy kialakítsunk egy olyan közösségi teret az udvaron, amit a tanulóink szünetekben, lyukasórák alatt vagy akár az utolsó óra után is tudnak használni.

Szülői segítséget kértünk, és ketten is jelezték, hogy szívesen vállalnak részt benne. A tárgyaláson nagyon komoly tervek kerültek terítékre, amely túlmutat az egyszeri beruházáson, illetve az anyagköltség is jelentősen magasabb, mint a megvalósításra kapott pénzösszeg.

A bál

Az iskolavezetés már régebb óta gondolkodik azon, hogy hogyan lehetne a szülőket közelebb hozni az iskolához. Már tavaly is voltak kísérletek, amikor külső segítséget bevonva előadásokat szerveztünk az ifjúságvédelemmel és a neveléssel kapcsolatban. Sajnos az időpontok miatt kevesen jöttek el. Ekkor vetődött fel az ötlet, hogy kellene egy szülők-nevelők bálját tartani.

1+1 = 2 (és még rengeteg plusz)

A két függetlenül induló tervet kötöttük most össze azzal, hogy egy olyan szülők-nevelők bálját szervezünk, ahol a befolyó bevételt az udvar kialakítására tudjuk felajánlani. A szülőket arra biztatjuk, hogy jöjjenek és érezzék jól magukat. A programban a zene és a tánc mellett tombolahúzás, és a diákok rövid műsorai teszik még élvezetesebbé. A zenét a Meridián együttes biztosítja. Kérjük, hogy ha teheti, ajánljon fel valamilyen tombolatárgyat!

A helyszín

A képen látható Don Bosco Sportközpont, ami kiválóan alkalmas ilyen típusú rendezvények megtartására.

Jegyek vásárlása és a tombolatárgyak leadása:

A jegyeket hétköznapokon, délelőtt 7.00 és 14.30 között az iskolatitkárnál lehet megváltani, illetve kérjük, hogy a tombolatárgyakat is ide adják le!

A belépőjegy ára: 5000 Ft.

Ha valaki nem tud a bálra jönni, de szeretné az ügyet segíteni, támogató jegyet vásárolhat 3000 Ft értékben.

Mivel a költségeket szeretnénk alacsonyan tartani, a bálon nem szolgálunk fel ételt vagy italt, nyugodtan hozhatnak enni-, és innivalót, amelyet terített asztalokra tehetnek ki.

Reméljük találkozunk ott, és együtt tölthetünk el egy kellemes estét!

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések

Sándor István-emléktúra

Április 10-én és 11-én a gimnázium 12. osztályos tanulói Budapestre utaztak, hogy feltárják a XX. századi diktatúrák működését és Sándor István mártírszerzetes tragikus élettörténetét.

Tovább »