Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Szalagavató 2022.

A nyitótánc nyitánya

2022. december 2-án, a Don Bosco Sportközpontban került sor a szalagavató ünnepségre. Bár hivatalosan tanítási nap volt, pénteken mégsem a tanulás volt a legfontosabb a tanulók számára. Fél nyolckor nem szólalt meg a csengő, és üresen kongtak a tantermek. Nem véletlenül, hiszen a nap a csarnokban kezdődött, ahol a 12. osztályok az iskola alsóbb éves tanulói előtt – nagy sikerrel – tartották meg a műsoruk főpróbáját.

Képek a műsorból

A hivatalos ünnepség délután 17.00-kor kezdődött mintegy 750 fős közönség előtt. A rendezvényt a végzősök gyönyörű keringővel, pontosabban keringőkkel nyitották meg. Először a 12. A és C osztályok mutatták be a táncot, amelyet Kriston-Kolosai Anikó, Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanára tanított be. Ezután a 12. D osztály produkciója következett, amelyet iskolánk végzős tanulója, Ferenczi Anna koreografált és rendezett. 

A 20 perces szünet után a még a ságváris időkre nyúló hagyomány alapján minden osztály egy-egy fél órás műsort adott elő, amelyekben minden tanuló megmutatta színpadi tudását. Az egyes műsorok egy búcsúdallal zárultak. 

Miután az utolsó diákok is elhagyták a színpadot a küzdőteret, már csak a hivatalos ceremónia maradt hátra, amelyre a 3 osztály – most már ünneplő ruhában – érkezett vissza. A rövid igazgatói beszédet és a szalagok megáldását követően az osztályfőnökök egyesével feltűzték a szalagot az osztály tagjaira.  A rendezvény állófogadással zárult. 

„Alapvetően minden úgy zajlott, ahogy várható volt. Az osztályok hozták a formájukat, és egy kellemes estét tölthettünk el a Don Bosco Sportközpontban.” mondta el Balla Árpád a gimnázium igazgatója. „Biztos vagyok abban, hogy a diákok és a szülők is jól érezték magukat, és büszkék lehetnek a teljesítményükre.” tette hozzá. 

Az a szalag, amelyet mostantól a kabátjukon hordanak a diákok, jelzi, hogy már alig több mint 5 hónap maradt hátra a gimnáziumi évekből, és ezt a leghatékonyabban kell kihasználni, hogy meg tudják valósítani az álmaikat. 

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések