Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Nobel díjasok és a tehetséges SZALÉZIS diákok találkozója 

Nálunk mindig történik valami, vagy ha mégsem, elmegyünk, oda, ahol igen. A múlt héten 3 diák (Bikki Laura 12. C, Hornyák Boldizsár Balázs és Tóth Janka 12. A osztályos tanulók) és Lesóné Molnár Enikő jártak Szegeden. Hogy miért?!…  

Lesóné Molnár Enikő gondolatai

2022. november 10-12 között 19. alkalommal került megrendezésre Szegeden a Nemzeti Tudósképző Akadémia programsorozata, melyen az évek során már több mint 15 szalézis diák vehetett részt. 

 Az idén az ország 42 középiskolájából 240 gimnazista, valamint 150 egyetemista, mentor és junior mentor találkozott. Ennek a biológiai tehetséggondozó programnak lett partneriskolája 2017-ben a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Két miskolci gimnázium mellett kizárólag a mi iskolánk képviselte megyénket. Ebben a tanévben 4 végzős diákunk részesült abban az elismerésben, hogy Szent-Györgyi Diákká válhatott, így átélhette a Nobel-díjas konferencia felejthetetlen eseményeit. 

1 – A résztvevő intézmények térképen 

Tóth Janka (12. A) beszámolója

Az elmúlt pár napot Szegeden tölthettem a Nemzeti Tudományos Akadémia keretein belül. 

Betekinthettem a szegedi egyetem programjaiba Szent-Györgyi diákként. 

Véleményem szerint a kerek asztalos esemény volt a legproduktívabb, hiszem majdnem hasonló korú hallgatókkal vitathattuk meg a jövőképünket. Ezek mellett motivációt és hasznos tippeket biztosítottak. 

Az előadásokat angol nyelven tartották, aminek hatalmas előnyét véltem felfedezni, mert így az idegen nyelvet is fejleszthettük, illetve általános információkkal gazdagodhattunk. 

A szállás, ahol 2 éjszakát töltöttünk el egyszerűen meseszép volt, elragadó kilátással egyaránt. Összességében csak pozitív dolgot tudnék felsorolni a programmal kapcsolatban. Hálás vagyok a lehetőségért. 

Így látta Hornyák Boldizsár Tamás (12. A) 

Szent-Györgyi diákként lehetőségünk volt részt venni a Nemzeti Tudósképző Akadémia, Nobel- díjasok és Tehetséges diákok találkozója elnevezésű orvosbiológiai konferencián Szegeden. 

Biológia és kémia fakultációs diákként nagyon hasznos volt számomra ez a pár nap. Az előadások érdekesek voltak és új tudományos áttöréseket is megismerhettünk ezeket hallgatva. 

A biológia és kémia tudás mellett az angol tudásunk is bővült mivel minden előadás angol nyelven hangzott el. 

Ezen kívül több érdekes program is volt, amelyek a továbbtanulással kapcsolatos kérdésekben is segítettek. 

Emellett a szállás is gyönyörű volt és könnyen eljutottunk mindenhova, ami szintén sokat hozzátett az élményhez. Összességében nagyon jól éreztem magam és hasznos utazás volt számomra minden szempontból. 

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések