Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Ideiglenes felvételi jegyzék

Az iskola bejárata

Már biztosan mindenki izgul, hogy vajon hová fogják felvenni. Ehhez nyújt némi segítséget az az ideiglenes felvételi jegyzék, amelyet minden iskolának közölni kell. A nyolcadikosok ezt a dokumentumot két helyen találhatják meg: itt online, és az iskola földszintjén kifüggesztve. A hatodikosok – személyiségi jogok miatt – csak az iskolában tudják megnézni a listát.

A belső udvar képe

A rangsor

Az ideiglenes felvételi jegyzék letölthető innen pdf fáljban.

Hogyan kell értelmezni?

Ez a jegyzék az összes olyan diákot mutatja, aki hozzánk (is) beadta a jelentkezését. Ez önmagában semmit sem jelent. mert nem lehet tudni, hogy az előttük lévők közül hányan jelöltek más iskolát/osztályt első vagy második helyen. Ha őket oda felveszik, a rangsorban hátrébb lévők előrébb kerülnek.  

Figyelem! A középfokú iskola igazgatója által az iskolai felvételi eljárás befejezését követően tanulmányi területenként elkészített jelentkezők felvételi jegyzéke még nem a végleges felvételi eredményt tükrözi.

Mire jó a lista?

Leginkább csak arra, hogy az erőviszonyokat fel lehessen mérni, és az esetlegesen a jelentkezések sorrendjét meg lehessen változtatni. Sajnos a végleges eredményekre még várni kell.

Az egyéni jelentkezés sorrendjének módosítása

Április 8- 10. között lehetőség van arra, hogy a beadott felvételi jelentkezés sorrendjét módosítani lehessen. Erre azért lehet szükség, mert lehet, hogy februártól megváltozott a vélemény egyik vagy másik iskoláról, esetleg inkább mégis másik osztályba szeretne a diák kerülni. Új intézményt / szakot már nem lehet megadni, csak az eddigiek sorrendjét felcserélni.

Most mi a teendő?

Ha én felvételiznék (vagy a gyerekemnek kellene iskolát választania), megnézném az eredményt, és első sorban a gimnáziumot választanám. Miért? Nem lehet tudni, hogy mi lesz pár év múlva, és a szakközépiskolákkal szemben sokkal szélesebb tudást lehet szerezni. És hogy miért a Szalézi? Érdemes ellátogatni a Facebook és Instagram oldalunkra, illetve megnézni a honlapunkon a beiskolázással kapcsolatos tudnivalókat.

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések

Sándor István-emléktúra

Április 10-én és 11-én a gimnázium 12. osztályos tanulói Budapestre utaztak, hogy feltárják a XX. századi diktatúrák működését és Sándor István mártírszerzetes tragikus élettörténetét.

Tovább »