Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Diákhét 2022. szeptember 26-30.

A négy jelölt

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok …”, de ami a természetnek a vég kezdete, az iskolában a kezdet vége, vagyis túl vagyunk lassan az első hónapon. És mivel is zárulhatna ez a tized? A diákigazgatók kampányával.

Már a nyáron elkezdte a készülődést a négy osztály: kitalálták az alaptörténetet, szponzorokat kerestek. Az iskolavezetéssel is leültek tárgyalni, és megállapodtak az alapszabályokban, amelyet mindegyik jelölt – ahogy egy igazi szerződéshez illik – aláírt, majd az igazgató is ellátta kézjegyével és az iskola hivatalos pecsétjével.

Bár senki nem árulta el, hogy mennyi energiát és időt fektettek be a kampányba, az egyre fáradó tekintetek az alapos megfigyelőknek feltárták az igazságot. Talán tőlük jobban csak az osztályfőnökökön látszott az elcsigázottság, de ahogy ismerem őket, a maximális támogatást nyújtották a csapatoknak.

És hogy megérte-e az energiabefektetést? Nos, az elmúlt négy nap bebizonyította, hogy igen. A reggeli programok – bár beszorultak a falakon belülre – már-már felértek egy igazi utazó cirkusszal: volt ott céllövölde, ügyességi és videó játékok, darts, és ezerféle egyéb mozgalmas lehetőség, amellyel egészen háromnegyed nyolcig elszórakoztatták a „nagyérdemű” közönséget.

Egy héttel a kampány kezdete előtt megnyíltak a zárt Facebook csoportok is, ahova már előzetesen fel lehetett tenni különböző, a szavazásra buzdító elemeket, illetve a kampányvideókat is, amelyek témája már megadta, hogy melyek voltak az egyes osztályok témái:

A 11. D osztály váratlanul eltűnt, így nyomozás indult, hogy megtudják, mi történt velük,

a 11. C osztállyal a nyolcvanas évekbe és a magyar rock’n’roll korszakba látogattunk vissza,

a 11. B – a romantikus kalózos témát dolgozták fel, és végül

a 11. A – pedig a már többször feldolgozott, de mindig aktuális bandaháborúba kalauzoltak el minket, most épp a Mama tanya birtoklásáért megy a harc, de persze az új bandatag lány a másik banda vezetőjébe szeret bele …

Az egész héten át tartó eseménysorozatot a pénteki sportnap zárta le, amelynek az elején felavattuk a gólyákat, majd a sport és akadályversenyek után nem csupán a legjobb eredményt elérőket jutalmazták, de megtudhattuk azt is, hogy ki lett a diákigazgató.

Ebben a tanévben – bár minden osztály mindent beleadott – szintén csak egy nyertese lehetett a választásnak: a 11. B osztály színeiben induló Áron vehette át az iskola kulcsát.

Minden résztvevőnek – köztük az osztályfőnököknek és a társ osztályfőnöknek is – köszönöm a rengeteg energiát!

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések