Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

10. osztályosok fakultáció választása

Az iskolánk igyekszik minden olyan tantárgyból fakultációt indítani, amelyből érettségizni lehet. Ezek a foglalkozások az iskola Szervezeti és Működési Szabályzata (a továbbiakban SzMSz) szerint többségében emelt szintre készítenek fel, így érdemes azt / azokat a fakultáció(ka)t választani, amely(ek)ből ilyen terveik vannak.

További elvek/tudnivalók:

1. Egy fakultációt kötelező választani, egy másodikat pedig lehetséges. (Kivéve a 10. C osztályosok, akiknek nem kötelező, mivel a történelmet vagy a matematikát már elve emelt szinten tanulják, és ők maximum egyet jelölhetnek meg)

2. A fakultáció nem korrepetálás, hanem magasabb szintű ismereteket nyújt. Ha hiányosságaid vannak, itt még nagyobb bajban leszel.

3. Az SzMSz szerint fakultációt év közben nem lehet leadni.

4. Az SzMSz szerint bizonyos esetekben biztosítjuk a tanulók számára a tanárválasztás jogát. Erre a lehetőséget a fakultációs tanárok esetében van lehetőség. A javaslatok alapján igyekszünk a tanárokat beosztani, de figyelembe kell venni a törvényi szabályozást és az iskolai tantárgyfelosztást is.

5. A fakultáció leadására az év végén, az igazgatónak benyújtott írásbeli kérelem alapján van lehetőség, azonban az engedély megadása nem automatikus, az igazgató kikéri a szaktanárok véleményét, mérlegeli az egyéb körülményeket, és ezek után dönt.

6. Fakultációs csoportot minimum 10 fő esetén indítunk. Ez alól különleges esetben igazgatói döntéssel eltérhetünk

7. Magyar nyelv és irodalom tantárgy kivételével a fakultáción szerzett jegyeket is be lehet számítani a felvételi vitt pontszámaiba. Bizonyos tantárgyaknál a fakultációs jegyet kell vinni.

Kérjük, hogy mindenki töltse ki az alábbi kérdőívet: A kitöltés határideje: 2024. március 12. 14.00. 

Figyelem! A kérdőív kitöltéséhez be kell jelentkezni az iskolai Office rendszerbe! Készítsék elő a felhasználónevüket és a jelszavukat! Ha valaki nem tudna belépni, keresse Ládi András rendszergazdát vagy Balla Árpád igazgatót!

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések

Sándor István-emléktúra

Április 10-én és 11-én a gimnázium 12. osztályos tanulói Budapestre utaztak, hogy feltárják a XX. századi diktatúrák működését és Sándor István mártírszerzetes tragikus élettörténetét.

Tovább »