Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Elballagott a 12. évfolyam

 

Elballagott a 12. évfolyam

A múlt héten pénteken – két kihagyott év után – ismét rendes ballagást lehetett tartani, amelynek a fő eseményét a Don Bosco Sportközpontban rendeztünk meg.

A végzős tanulók délután háromkor utoljára ültek be teljes létszámmal az iskolapadba, hogy részt vegyenek az utolsó osztályfőnöki órán. A négy osztály tantermét a három 11. és a 10. B tanulói díszítették fel, hogy ezzel is jelezzék az alkalom különlegességét.

Egy fél órával később a végzősök utoljára vonultak végig a folyosókon, búcsút vettek a tanáraiktól, kivonultak az udvarra, ahol az iskola hagyományai alapján az osztályok egy-egy képviselője a barkócafába beütötte az emlékezés szögét, miközben négy másik tanuló felolvasta a közösségük által a meghívóba választott mottóját.

A rövid ünnepség után a ballagók az Egressy úton és a Liget úton keresztül vonultak a Szent Család Templomba, ahol Ábrahám Béla atya nevelési igazgatóhelyettes és a kazincbarcikai szalézi rendház igazgatója, valamint Tran Si Nghi Ferenc atya plébános rövid áldás kíséretében búcsúztak el a tanítványoktól.

A menet ezután az alsóbb éves tanulók sorfala között átvonult a csarnokba, ahol az ünnepség kezdődött. Az egyórás esemény során a 11. évfolyamosok képviselője búcsúzott el a végzősöktől, majd a végzősök képviselője mondta el a búcsúbeszédet. Az igazgató méltatta a négy osztályt és az őket irányító osztályfőnököket, majd átadták a legjobban teljesítő diákoknak a különböző díjakat. A jó tanulmányi eredménnyel rendelkező és a közösségi életben aktív tanulók könyvjutalmat vehettek át.

A kiváló sporteredményekért a következő tanulók vehették át az emléktárgyat: Csépke Krisztina, Nagy Zsófia és Stefán Alexander (12.A), Kovács Mirjam (12.B), Tanyi Tamás János 12.C, valamint Kerekes Bernadett (12.D).

A Szalézi-díjat és a vele járó 50.000 Ft-os jutalmat azon tanulók vehették át, akik kiemelkedő tanulmányi teljesítményük mellett iskolánk hírnevét számos versenyen, rendezvényen öregbítették. Ebben az évben ezt a kitüntetést a következő tanulók nyerték el: Varga Zsófi (12. A), Tóth Izabella (12. B), Andó Kamilla (12. C) Kovács Lilla és Lőrincz Viktória (12. D).   

A Pro Schola et Labore kitüntetés az alapítvány másik kitüntetése, melyet a kuratórium döntése alapján nyerhettek el a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok. Ebben az évben ezt a kitüntetést, amely id. Bolacsek László alkotása, valamint a vele járó 30.000 Ft-os jutalmat a következő tanulók vehették át: Földi Balázs és Váradi Róbert (12. A), Pásztor Gergely és Deme Zalán (12. C) és Reményi Vivien (12. D).

Kazincbarcika Város Önkormányzata minden évben polgármesteri dicséretben részesíti azt a tanulót, aki a legjobban teljesített a középiskolai évek alatt. Ebben az évben a dicséretet Kovács Lilla 12. D osztályos tanuló kapta meg, amelyet a város egyik alpolgármestere, Dr. Makkai Orsolya adott át.

Az ünnepség a szózat hangjaival ért véget.

Ezen a héten az elballagott diákok már az érettségi írásbeli részével voltak elfoglalva. Hétfőn magyar nyelv és irodalomból, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból és pénteken németből számoltak be a középiskolában szerzett tudásukról.

A szóbeli vizsgák június elején az emelt szinttel, június 13-tól pedig a középszinttel folytatódnak. 

 

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések

Sándor István-emléktúra

Április 10-én és 11-én a gimnázium 12. osztályos tanulói Budapestre utaztak, hogy feltárják a XX. századi diktatúrák működését és Sándor István mártírszerzetes tragikus élettörténetét.

Tovább »