Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

A felhők fölött

Buszról le, hegyre föl!

Ha esik az eső, menj a felhők fölé!

Mivel szeretünk túrázni, a rossz idő ellenére sem okozott gondot, hogy hajnalban útra keljünk, és újra megtapasztaljuk a Tátra kiszámíthatatlan szépségét. Kiss István tanár úr rendszeresen szervez iskolánk közösségének tematikus túrákat. Így volt ez tegnap is, amikor Ótátrafüreden, a buszról leszállva megkezdtük gyalogtúránkat.

Napsütésben

A túracsoportot diákok, öregdiákok, tanárok, szülők, az iskola dolgozói és barátai alkották. Szép példája volt ez annak, hogyan tud közösséggé forrasztani egy közös cél, élmény, akár különböző helyről érkezőket is.

A hegyek közé érve kisütött a Nap, elállt a viharos szél. Mintha csak minket várt volna az öreg Tátra. Tarajkára érve lehetőségünk volt egy kis pihenésre, hogy aztán a Kis-Tarpataki-völgyben folytassuk a gyalogmenetet.

Tarajka felé

A Zamkovszky-menedékház felé

A valódi téli körülmények között az 1475 méter magasan lévő Zamkovszky-menedékház volt a kitűzött célpont. A hegymenet során számos természeti jelenség megfigyelésére volt lehetőségünk.

Csoportkép a menedékház előtt

Ereszkedés

Rövid pihenés és felfrissülés után visszaindultunk Tarajkára. Onnan a szánkózni szeretők szánkóval, a megrögzött túrázók gyalogosan ereszkedtek le Ótátrafüredre. Már sötétedett, mire hazaértünk. Fáradtan, de a következő túra gondolatával tértünk nyugovóra.

Fotó: D. Zs.

Hasonló bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések

Székelyföldi találkozások

A „Határtalanul” pályázat támogatásával egy hetet töltöttünk el a történelmi Erdélyben. Megismerkedtünk a hagyományos gyimesi életmóddal. Felidéztük közös múltunk irodalmi és történelmi emlékeit.

Tovább »